Kristina Marjanović

Kristina Marjanović je po končani III. gimnaziji Maribor in Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor (smer kitara) svoje glasbeno izobraževanje nadaljevala na Pedagoški fakulteti v Mariboru in si pridobila strokovni naziv “Profesorica glasbe”. Ker jo je poleg glasbe zanimal tudi svet števil, je na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru zaključila vzporedni študij matematike. Nekaj časa je bila zaposlena v šolski knjižnici Konservatorija Maribor, zato se je izpopolnjevala tudi na področju bibliotekarstva in diplomirala na Filozofski fakulteti v Zagrebu.
Svoja pridobljena glasbena znanja in veščine igre na kitaro je že od študentskih let uspešno predajala mladim kitaristom Konservatorija Maribor, Glasbene šole Slovenska Bistrica in Glasbene šola Murska Sobota. Pod njenim mentorstvom so učenci dosegli vidne rezultate (8 zlatih priznanj oz. I. nagrad, 14 srebrnih priznanj oz. II. nagrad, 3 bronasta priznanja oz. III. nagrade) na domačih tekmovanjih (Mörski festival kitare, TEMSIG, Dnevi kitare Krško, IMMCC Maribor – Solfeggio) in tujih tekmovanjih (Concorso Europeo di Chitarra Classica “Citta di Gorizia” Premio Enrico Mercatali, Porečki tirando). Vsi učenci, ki so se pripravljali na vpis na umetniške gimnazije v različnih krajih po Sloveniji, so pod njenim mentorstvom uspešno opravili sprejemni izpit pri predmetu solfeggio. Redno se udeležuje seminarjev klasične kitare pri svetovno znanih kitaristih in se strokovno izpopolnjuje iz glasbene teorije.
Trenutno poučuje kitaro na Zasebni glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju ter nauk o glasbi, solfeggio in glasbeno pripravnico na Glasbeni šoli Slovenska Bistrica.