Naj glasbenik občine Ptuj 2024 

Alexander Kaaouana

Že od svojih prvih korakov ukaželjen, vztrajen in odločen stopa s svojim talentom po poti, ki mu je pod prste pripeljala črno-bele tipke in ljubo mu učiteljico Metko Žižek. Svojo muzikalnost v polnosti živi na odru in tako s svojimi talenti bogati ter širi dimenzije srca poslušalstva in seveda strokovnih komisij, ki so mu letos podelile 4 zlate in 3 srebrne plakete, eno od teh z oceno 100 točk in 2. prvi nagradi, kar mu je prineslo naziv naj glasbenik občine Ptuj 2024.

Igramo skupaj

Sorodstvene vezi so združile današnje nastopajoče in doživeli smo prelep večer komornih skupin sester, bratov, sestričen in bratrancev, ki so zveneli res krasno ubrano. Srca staršev so radostno drhtela, mentorji pa smo hvaležni za učence, starše, kolektiv in okolje, kjer skupaj gradimo lepoto v vseh ozirih.

Danes, v četrtek, 6. 6. 2024, so nas že tradicionalno na samostanskem dvorišču obiskali stanovalci Doma upokojencev Ptuj.
Za veselo vzdušje je bilo poskrbljeno. Na harmoniko sta zaigrala učenec Miha Kaučič in njegov učitelj Domen Zadravec.
Da se je veselo vzdušje nadaljevalo, je poskrbel p. Janko.

Koncert godalnega orkestra

Godalni orkester nam je ob izteku šolskega leta (za)godel filmske melodije. Lepo je bilo poslušati in slišati ter videti užitek učencev pod taktirko(svinčnikom) mentorja Matjaža Antončiča.

Čestitke!

Koncert pihalnega orkestra

V torek, 28. 5., sta na koncertu Čez tisoč let … ko naju več ne bo združila moči pihalni orkester, pod vodstvom Dejana Rakoviča, in otroški pevski zbor, pod vodstvom Neže Tement. Poslušalce so navdušili z raznovrstnim programom, ki je obsegal pester nabor skladb, od filmske glasbe, slovenskih popevk, duhovne glasbe, pa vse do skladb legendarnih bratov Avsenik. 

Koncert so še dodatno popestrili trobilni in pihalni kvartet ter orkester flavt.

foto: David Breznik

Tekmovanje harmonikarjev 

Miha Kaučič (95 točk – 1. nagrada in skupno 3. mesto) se je s klavirsko harmoniko (kategorija narodno-zabavna) udeležil 18. mednarodnega srečanja-tekmovanja harmonikarjev v Murski Soboti! 
Čestitke Mihu in njegovemu mentorju Domnu  za odličen uspeh. Delo med šolskim letom je bilo nagrajeno! 

ULJUS International Competition

Za LAUREAT s prejetimi 100 točkami čestitamo kvartetu Poetovio (Alexander, Rebeka, Ana, Aljaž) in vrhunski mentorici
Špeli Loti Knoll, na XI ULJUS International Competition!
Nadvse smo ponosni na vašo odličnost v vseh glasbenih ozirih in medsebojnem prijateljstvu! 

Na XI ULJUS International Piano Competition si je Alexander Kaaouana na klavirju ob mentorici Metki Žižek priigral 96 karatno (točk) ZLATO plaketo. Veseli jima čestitamo!