Naj glasbenik občine Ptuj

Naj glasbenik občine Ptuj 2022 je Alexander Kaaouana, iz naše glasbene šole. Pod mentorstvom Metke Žižek iz klavirja izvablja virtuozne in milozvočne melodije in dosega zlate plakete na državnih ter mednarodnih tekmovanjih.
Ponosni mu čestitamo in se veselimo!

Zaključni nastop orkestrov

V sredo smo s koncertom godalnega in pihalnega orkestra glasbene šole veličastno zaključili letošnje šolsko leto. Čestitke vsem nastopajočim! Čaka nas še zaključna maša s podelitvijo spričeval, ki bo 24. 6. ob 17. uri.

Nastopi

Na koncertu aktiva brenkal so se nam predstavili učenci kitare, citer, harfe in harmonike. Približno 300 različnih strun je prepevalo v refektoriju minoritskega samostana, v zadnji točki kar preko 200 strun naenkrat. Krasno doživetje, ki ga zagotovo še ponovimo!! 🙂
(več …)

Nastop v ZUDV Dornava

V ZUDV Dornava smo varovancem učitelji in učenci naše glasbene šole uglasbili dopoldan z glasbeno zgodbo s slovenskimi ljudskimi pod naslovom Črni kos.Uživali so/smo od poskočnic do umirjenih spevov in se veselili drug drugega.

Dobrote slovenskih kmetij

Naši tekmovalci Aljaž, Alexander in Aurelija so otvoritveno slovesnost 33. festivala Dobrote slovenskih kmetij napolnili z navdušujočo virtuoznostjo, Kimi pa s pevsko očarljivostjo.

Mojster Jaka

V soboto, 7. maja smo se flavtistke družile na delavnicah. Predvsem smo se posvetile skupnemu igranju in naš končen izdelek je bil čaroben nastop, kjer smo med drugim z orkestrom flavt zaigrale Sijaj sijaj sončece, Čebelico Majo in znane melodije iz filma Harry Potter. Skupaj pa smo zazvenele tudi s kanonom Mojster Jaka.