Dejan Rakovič

Dejan Rakovič je svoje glasbeno izobraževanje začel na Glasbeni šoli Ruše pri prof. Matjažu Dobrovniku. Nadaljeval je v razredu prof. Borisa Dvoršaka, pri katerem je končal tudi Srednjo glasbeno šolo in maturiral leta 2005. Šolanje je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2011 diplomiral v razredu prof. Boštjana Lipovška. V tem času je bil aktiven v več pihalnih in simfoničnih orkestrih ter komornih skupinah v Sloveniji in Avstriji, član okteta rogov pod vodstvom Boštjana Lipovška. Kot solist je nastopil s pihalnim orkestrom Godbe Ruše, KUD Pošta Maribor ter Mladinskim simfoničnim orkestrom Maribor, s katerim je krstno izvedel Koncert za rog in orkester uspešnega mladega skladatelja Aleksandra Čonča, ki je orkestru tudi dirigiral.

Skozi glasbeno pot se je izpopolnjeval pri priznanih glasbenikih, kot so: Radovan Vladkovič, Stefan Dohr, Radek Baborak, Palma Sylagi, Roger Bobo… Prav tako pa je končal prvo stopnjo dirigentske šole pri prof. Miru Sajetu.

Od leta 2009 je dirigent Godbe Ruše. Leta 2018 je začel umetniško vodit tudi pihalni orkester prostovoljnega gasilskega društva Lovrenc na Pohorju. Je član simfoničnega orkestra in pihalnega okteta iz Lipnice ter pihalnega orkestra KUD pošta. Občasno sodeluje z različnimi komornimi skupinami in orkestri. Je eden od pobudnikov ustnavitve Ljubiteljske glasbene šole Godbe Ruše, kjer tudi poučuje vsa trobila.